Verzorging

Verzorging voor de huid van de moeder

Meestal begint je zwangere buik pas te groeien vanaf de derde zwangerschapsmaand. Door de groei van de buik kan het zijn dat je zwangerschapsstriemen krijgt. Dit zijn kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel van de huid, die ontstaan als gevolg van de toenemende spanning. Zwangerschapsstriemen (zwangerschapsstriae) op je zwangere buik en soms ook op je borsten zijn vaak eerst rood-blauw van kleur, maar later worden ze wit en vallen ze minder op. Ze zijn niet schadelijk maar ontsieren het huidoppervlak en zijn helaas blijvend, tenzij je er iets aan doet.

 

Door je huid soepel te houden en dagelijks in te smeren met een verzorgende olie kun je striae helpen voorkomen. Een soepele huid is immers meer flexibel en rekt gemakkelijker mee. Start hiermee bij het begin van de zwangerschap en blijf smeren tot drie maanden na de geboorte.

 

Verzorging voor het huidje van je kindje.

Wist je dat de huid van je baby 5 keer dunner is dan die van een volwassene? Ze is nog niet volledig ontwikkeld en daardoor erg gevoelig. Bovendien staan de huidcellen bij een babyhuidje minder dicht op elkaar. De talgklieren moeten zich nog volledig ontwikkelen en de beschermende zuurmantel is nog onvolledig. Pas rond het vierde levensjaar is de opperhuid geheel ontwikkeld. Dit verklaart waarom de babyhuid zo kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf en makkelijk uitdroogt.


Sub-categorieën